Skip to main content
Please wait...

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić primio je danas prof. Emanuela Josića, ekonoma samostana Franjevačke teologije u Sarajevu. S fra Josićem je razgovarao  o više projekata, obnovi amfiteatra u zgradi Teologije, rekonstrukciji krova, utopljavanju zgrade...

Radi se o projektima koji bi se trebali realizirati interresorno i u saradnji s drugim nivoima vlasti, pa je sastanku prisustvovao i gradski vijećnik Samir Bejić, jedan od inicijatora saradnje.

"Nadamo se da će ta saradnja biti uspješna. Danas smo neke stvari konkretno i dogovorili", naveo je ministar Avdić poslije sastanka.  

Zahvaljujući ministru Avdiću na srdačnosti i prijemu, fra. Josić je kazao da su franejvci uvijek imali njegovu i podršku ministarstva na čijem je čelu.

"Nikada nismo naišli na zatvorena vrata, ministar nam je uvijek pokazivao otvorene ruke, pružao dobrodošlicu i pomagao u svim područjima, pogotovo u realizaciji projekata koje je nabrojao. U ime Franjevačke teologije u Sarajevu mogu reći jedno veliko hvala", naveo je fra. Josić.

Govoreći o projektima, precizirao je da rekonstrukcija amfiteatra gotovo privedena kraju, ali da je potrebno još obnoviti fotelje, odnosno stolice. Naveo je da obnovu treba i krov zgrade, da bi trebalo pristupiti obnovi fasade, a u budućnosti možda i postavljanju solarnih panela.

Dijelu sastanka prisustvovao je ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović, s kojim je razgovarano o detaljima vezanim za njegov resor, o utopljavanju odnosno povećanju energetske efikasnost zgrade Franjevačke teologije.