Skip to main content
Please wait...

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović posjetili su danas Bosansku dolinu piramida u Visokom, gdje su sa direktorom Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca Semirom Osmanagićem obišli Muzej Fondacije, Tunel Ravne i arheološko-turističko-sportski Park Ravne.

Podsjetimo, predsjedavajući Okerić dodijelio je finansijska sredstva nevladinim organizacijama za realizaciju projekata značajnih za afirmaciju i razvoj KS, čija je implementacija na području Kantona Sarajevo i van njega. Jedna od njih je i Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”.

Kanton Sarajevo bio je jedan od najvećih donatora u izgradnji teniskog kompleksa u Visokom koji će značajno uticati na razvoj sportskih i turističkih potencijala. 

"Uživali smo u obilasku kompleksa Ravne koji nudi arheološki, turistički i sportski sadržaj kako građanima Visokog tako i građanima Kantona Sarajevo s obzirom na kratku  udaljenost. Zadovoljstvo nam je što smo svojim učešćem doprinijeli unapređenju sadržaja unutar ovog sportskog kompleksa, a u skladu sa mogućnostima tako ćemo nastaviti i u budućnosti", rekao je Okerić.

Ministar Hadžiahmetović ponosan je što je kao član Vlade KS bio u situaciji da može pomoći implemetaciji projekata unutar kompleksa.

"Spremni smo i dalje pomagati ovaj, ali i sve ostale projekte na ovom prostoru koji će unaprijediti kvalitet života građana. Želja nam je da jedan ovako lijep ambijent bude u interesu države BiH i njene promocije u svijetu", dodao je Hadžiahmetović.

Direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” zahvalio se Kantonu Sarajevo na pomoći projektu koji je od velikog značaja ne samo za lokalnu zajednicu, već i za cijelu BiH i region.

"Drago mi je što će Kanton Sarajevo i u budućnosti biti uključen u akcije koje ćemo ovdje sprovoditi. Želimo da smanjimo odlazak mladih ljudi iz BiH, da oni ovdje dobiju priliku da kroz turizam, sport i druge aktivnosti ostanu na svojoj zemlji i budu motor razvoja BiH u budućnosti", rekao je Osmanagić.