Skip to main content
Please wait...

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Novi Grad Sarajevo počinje u ponedjeljak, 04. jula 2022. godine, a trajat će devet dana.

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Novi Grad, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, Javnog preduzeća Lokom i Službe civilne zaštite Novi Grad Sarajevo, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

Tokom akcije komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa Općinom Novi Grad i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

Tokom ove akcije svakodnevno će na terenu biti angažovano više od 140 uposlenika navedenih javnih preduzeća i više od 25 vozila. Organizatori pozivaju i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da naš životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Početak radova obići će resorni ministar Enver Hadžiahmetović, pomoćnik ministra Muhamed Bekto, načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić, te predstavnici predzeća i ustanova. Iz resornog ministarstva pozivaju predstavnike medija da prisustvuju početku ove velike akcije čišćenja općine Novi Grad Sarajevo u ponedjeljak sa početkom u 7:00 sati kod kružnog toka u blizini Crkve svetog Franje Asiškog na Dobrinji.