Skip to main content
Please wait...

U Alipašinoj ulici u Sarajevu u četvrtak, 29. juna 2022. godine, došlo je do propadanja dijela saobraćajnice. Iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Sarajevo kazali su da su po prijavi Policijske uprave Centar izlaskom na teren zatekli veću količinu tampona koji je propao ispod asfalta.

„S obzirom na blizinu javne kanalizacione mreže, pristupili smo iskopu. Angažovana je mehanizacija, bager, kamion, kompresor, rezačica... na mjestu propadanja asfalta. Po otkopavanju kanala utvrđeno je da je zid Koševskog potoka oštećen što je uzrokovalo osipanje tampona. Izvršili smo sa vanjske strane sanaciju zida Koševskog potoka u dužini od jednog metra. Naglašavamo da je sve vrijeme do dolaska naše ekipe i tokom izvođenje radova PU Centar vršila regulisanje saobraćaja do okončanja radova 30.06.2022 godine do 00:30 sati“, naveli su iz KJKP Vodovod i kanalizacija. 

Nakon što je KJKP Vodovod i kanalizacija uradilo svoj dio posla, KJKP Rad je asfaltiralo taj dio saobraćajnice koja je potom puštena u promet, a sve je urađeno tokom 24 sata.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović zahvalio se radnicima koji su u kratkom roku sanirali nastalu štetu i omogućili normalno funkcionisanje saobraćaja. Zahvalio se i građanima na razumijevanju tokom trajanja izvođenja radova.