Skip to main content
Please wait...

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović, ministar za boračka pitanja KS Omer Osmanović i direktorica Fonda KS za izgradnju stanova Lejla Khattab obišli su jučer radove na stambenom objektu u izgradnji na lokalitetu Šipa, koje realizira pomenuti Fond.

U ovoj zgradi je 30 stanova namijenjeno za pripadnike boračke populacije, te mladih s područja Kantona Sarajevo, putem programa koje realizuju pomenuta ministarstva u svrhu rješavanja stambenog statusa ove populacije.

Kako je istaknuto, radovi su u završnoj fazi.

Objekt će raspolagati sa ukupno 74 stambene jedinice različite kvadrature, od kojih je 20 stanova namijenjeno za populaciju mladih po osnovu projekta predinvestiranja u poticaju stanogradnje sa učešćem sredstva u iznosu od 25.000 KM Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša, dok je 10 stambenih jedinica namijenjeno za dodjelu u trajno vlasništvo pripadnicima boračke populacije putem Ministarstva za boračka pitanja.

Ovom prilikom je iskazano zadovoljstvo dinamikom izgradnje objekta, kvalitetom ugrađenih materijala, kao izgledom i strukturom stambenih jedinica.