Skip to main content
Please wait...

Počelo uređenje dvorišta ustanova za socijalnu zaštitu u Kantonu Sarajevo

Submitted by Anonymous (not verified) on 27, Apr 2022

U okviru velike proljetne akcije čišćenja grada, te uređenja i ozelenjavanja javnih površina, resorna kantonalna ministarstva i KJKP “Park” ozvaničili su danas radove na uređenju dvorišta, kao i sadnje novih biljnih vrsta u krugu javnih ustanova za socijalnu zaštitu. Za ove aktivnosti planiran je utrošak oko 60.000 KM.

Početku radova u Kantonalnoj javnoj ustanovi Gerontološki centar Sarajevo prisustvovali su ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS Ivana Prvulović i ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Enver Hadžiahmetović. Oboje su izrazili zadovoljstvo što će korisnici Centra imati ljepše životno okruženje.

“U saradnji s Ministarstvom komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS dogovorili smo ovu aktivnost. Dolazi nam ljepše vrijeme, korisnici će više boraviti na otvorenom i želimo da im bude lijepo i ugodno. Bit će kultivisani postojeći kapaciteti, posađene nove sadnice i cvijeće, te se radujemo da vidimo kako će dvorište izgledati nakon toga”, navela je ministrica Prvulović.

Dodala je da se i na ovaj način pokazuje senzibilitet prema stanovnicima treće životne dobi i da je Gerontološki centar svojevrsna zelena oaza, koja će biti dodatno uljepšana novim sadnicama i uređenjem prostora.

Ministar Hadžiahmetović objasnio je da se radi o zajedničkoj aktivnosti dva ministarstva, koja se realizira putem “KJKP “Park”, a čiji je cilj uljepšati prostore u kojima borave građani u stanju socijalne potrebe.

“Ovo je prvi objekt od kojeg krećemo, bit će ih još. Zaista je lijepo vidjeti osmjehe na licima ljudi koji su danas ovdje”, naveo je ministar Hadžiahmetović.

 

Slika